Mestre kunsten å lasergravere akryl

Mestre kunsten å lasergravere akryl

Tips og triks for å oppnå perfekte resultater

Lasergravering på akryl er en svært presis og effektiv prosess som kan produsere intrikate design og tilpassede markeringer på en rekke akrylmaterialer.For å oppnå det ønskede resultatet krever riktige innstillinger og teknikker for å sikre at graveringen er av høy kvalitet og fri for problemer som brenning eller sprekker.I denne artikkelen vil vi utforske de optimale lasergraveringsinnstillingene for akryl og gi tips for å oppnå de beste resultatene.

lasergravering-akryl

Velge riktig lasergraveringsmaskin for akryl

For å oppnå de beste resultatene ved gravering av akryl, er det avgjørende å velge riktig lasergraveringsmaskin for jobben.En maskin med en kraftig laser og en presisjonslinse vil gi de beste resultatene.Objektivet skal ha en brennvidde på minst 2 tommer, og lasereffekten skal være mellom 30 og 60 watt.En maskin med luftassistanse kan også være gunstig for å holde overflaten på akrylen ren under graveringsprosessen.

Optimale innstillinger for lasergravering akryl

De ideelle innstillingene til en akryllaserskjærer for lasergravering av akryl vil variere avhengig av tykkelsen og fargen på materialet.Generelt er den beste tilnærmingen å starte med lav effekt og høyhastighetsinnstillinger og gradvis øke dem til du oppnår ønsket resultat.Nedenfor er noen anbefalte startinnstillinger:

Effekt: 15-30% (avhengig av tykkelse)

Hastighet: 50-100 % (avhengig av kompleksiteten til designet)

Frekvens: 5000-8000 Hz

DPI (punkter per tomme): 600-1200

Det er viktig å huske på at akryl kan smelte og gi en grov kant eller brennemerker når den utsettes for for mye varme.Derfor anbefales det å unngå høye effektinnstillinger for akryllasergraveringsmaskinen og bruke laveffekts- og høyhastighetsinnstillinger for å produsere høykvalitetsgraveringer.

Videovisning |Hvordan lasergravering akryl fungerer

Tips for å oppnå høykvalitetsgraveringer

Rengjør overflaten på akrylen:Før lasergravering av akryl, sørg for at overflaten på akrylen er ren og fri for rusk eller fingeravtrykk.Eventuelle urenheter på overflaten kan føre til ujevn gravering.

Eksperimenter med forskjellige innstillinger:Hvert akrylmateriale kan kreve forskjellige innstillinger for å oppnå ønsket resultat.Start med lave innstillinger og øk dem gradvis til du oppnår ønsket kvalitet.

Bruk vektorbasert design:For å oppnå best kvalitet, bruk vektorbasert designprogramvare som Adobe Illustrator eller CorelDRAW for å lage designene dine.Vektorgrafikk er skalerbar og gir skarpe kanter av høy kvalitet ved lasergravering av akryl.

Bruk maskeringstape:Påføring av maskeringstape på overflaten av akrylen kan bidra til å forhindre brenning og gi en jevnere akryllasergravering.

Lasergravering akrylkonklusjon

Lasergravering akryl kan gi fantastiske resultater av høy kvalitet med riktig maskin og optimale innstillinger.Ved å starte med lav effekt og høyhastighetsinnstillinger, eksperimentere med forskjellige innstillinger og følge tipsene ovenfor, kan du oppnå ønsket resultat for ditt akrylgraveringsprosjekt.En lasergraveringsmaskin kan gi en lønnsom og allsidig løsning for bedrifter som ønsker å legge til tilpasning og personalisering av produktene sine.

Noen spørsmål om hvordan man lasergraverer akryl?


Innleggstid: Mar-07-2023

Send din melding til oss:

Skriv din melding her og send den til oss