Систем за хранење

Систем за хранење

Ласерски систем за хранење

Карактеристики и најважни моменти на системот за хранење MimoWork

• Континуирано хранење и преработка

• Прилагодливост на различни материјали

• Заштеда на труд и време

• Додадени автоматски уреди

• Прилагодлив излез за напојување

mimowork-авто-хранител

Како автоматски да се храни текстилот?Како ефикасно да се нахрани и обработи висок процент на спандекс?Системот за ласерско напојување MimoWork може да ги реши вашите грижи.Поради различните видови материјали од домашен текстил, ткаенини за облека, до индустриски ткаенини, а да не зборуваме за различни карактеристики на материјалот како дебелина, тежина, формат (должина и ширина), мазен степен и други, приспособените системи за хранење постепено стануваат неопходни за производителите да ги обработат ефикасно и практично.

Со поврзување на материјалот сотранспортна масана ласерската машина, системите за напојување стануваат медиум за обезбедување поддршка и континуирано хранење на материјалите во ролната со дадена брзина, обезбедувајќи добро сечење со плошност, мазност и умерено затегнување.

Видови системи за напојување за ласерска машина

Заграда за едноставно хранење

Едноставен држач за хранење

Применливи материјали Лесна кожа, лесна облека за ткаенина
Препорачајзаврши Ласерска машина Ласерски секач со рамно лежиште 160
Тежински капацитет 80 кг
Дијаметар на Макс Ролс 400 mm (15,7'')
Опција за ширина 1600 mm / 2100 mm (62,9'' / 82,6'')
Автоматска корекција на отстапување No
Карактеристики -Ниска цена
-
Практично за инсталирање и ракување - Погоден за лесен материјал за ролна

 

 

General-Auto-Feeder-01

Генерален автоматско напојување

(автоматски систем за хранење)

Применливи материјали Ткаенина за облека, кожа
Препорачајзаврши Ласерска машина Контурен ласерски секач 160L/180 л
Тежински капацитет 80 кг
Дијаметар на Макс Ролс 400 mm (15,7'')
Опција за ширина 1600 mm / 1800 mm (62,9'' / 70,8'')
АвтоматскиDевиација корекција No
Карактеристики -Широка адаптација на материјали -Погоден за материјали што не се лизгаат, облека, обувки

 

 

Автоматско напојување со двојни ролери

Автоматско напојување со двојни ролери

(автоматски систем за хранење)

Применливи материјали Полиестерска ткаенина, најлон, спандекс, ткаенина за облека, кожа
Препорачајзаврши Ласерска машина Контурен ласерски секач 160L/180 л
Тежински капацитет 120 кг
Дијаметар на Макс Ролс 500 mm (19,6'')
Опција за ширина 1600 mm / 1800 mm / 2500 mm / 3000 mm (62,9'' / 70,8'' / 98,4'' / 118,1'')
АвтоматскиDевиација корекција Да
Карактеристики -Точно хранење со системи за корекција на отстапување за положба на рабовите -Широка адаптација за материјали -Лесно за полнење на ролните -Висока автоматизација -Погоден за спортска облека, костими за капење, хеланки, банер, тепих, завеса и сл.

 

 

Автоматско напојување со централно вратило

Автоматско напојување со централно вратило

Применливи материјали Полиестер, полиетилен, најлон, памук, неткаен, свила, лен, кожа, ткаенина за облека
Препорачајзаврши Ласерска машина Ласерски секач со рамно лежиште 160L/250 л
Тежински капацитет 60-120 кг
Дијаметар на Макс Ролс 300 mm (11,8'')
Опција за ширина 1600 mm / 2100 mm / 3200 mm (62,9'' / 82,6'' / 125,9'')
АвтоматскиDевиација корекција Да
Карактеристики -Прецизно хранење со системи за корекција на отстапување за положба на рабовите -Компатибилност со висока прецизност на сечење -Погоден за домашен текстил, тепих, покривка за маса, завеса и сл.

 

 

Тензионен-автоматски фидер-со-надувување-шафт

Автоматско напојување со затегнување со вратило на надувување

Применливи материјали Полиамид, арамид, кевлар®, Мрежа, филц, памук, фиберглас, минерална волна, полиуретан, керамички влакна и др.
Препорачајзаврши Ласерска машина Ласерски секач со рамно лежиште 250L/320L
Тежински капацитет 300 кг
Дијаметар на Макс Ролс 800 mm (31,4'')
Опција за ширина 1600 mm / 2100 mm / 2500 mm (62,9'' / 82,6'' / 98,4'')
АвтоматскиDевиација корекција Да
Карактеристики -Прилагодлива контрола на напнатоста со вратило на надувување (приспособен дијаметар на вратило)-Точно напојување со плошност и мазност-Погодни дебели индустриски материјали, како филтер ткаенина, материјали за изолација

Дополнителни и заменливи уреди на единицата за ласерско напојување

• Инфрацрвен сензор за позиција за контрола на излезот на напојување

• Прилагодени дијаметри на вратило за различни валјаци

• Алтернативна централна осовина со вратило на надувување

 

Системите за хранење вклучуваат уред за рачно хранење и уред за автоматско хранење.Чиј волумен на хранење и големини на компатибилни материјали се различни.Сепак, заедничко е изведбата на материјалите - ролни материјали.Какофилм, фолија, ткаенина, ткаенина за сублимација, кожа, најлон, полиестер, истегнете спандекс, и сл.

Изберете соодветен систем за напојување за вашите материјали, апликации и машина за ласерско сечење.Проверете го каналот за преглед за да дознаете повеќе!

Повеќе детали за системот за хранење и машината за ласерско сечење со автоматско хранење


Испратете ни ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја