Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Центар за помош

Ви требаат одговори?Најдете ги тука!

Дали мојот материјал е погоден за ласерска обработка?

Можете да ги проверите нашитебиблиотека за материјализа повеќе информации.Можете исто така да ни ги испратите вашите датотеки со материјали и дизајн, ние ќе ви дадеме подетален извештај од тестот за да разговараме за можноста за ласер, ефикасноста на користење на ласерски секач и решението кое најдобро одговара на вашето производство.

Дали вашите ласерски системи имаат CE сертификат?

Сите наши машини се CE-регистрирани и FDA-регистрирани.Не само поднесување на апликации за парче документ, ние ја произведуваме секоја машина строго според стандардот CE.Разговарајте со консултантот за ласерски систем на MimoWork, тие ќе ви покажат за што всушност се CE стандардите.

Што е кодот HS (хармонизиран систем) за ласерски машини?

8456.11.0090
HS кодот на секоја земја ќе биде малку поинаков.Можете да ја посетите вашата веб-страница за владини тарифи на Меѓународната трговска комисија.Редовно, ласерските CNC машини ќе бидат наведени во Поглавје 84 (машини и механички апарати) Дел 56 од HTS BOOK.

Дали ќе биде безбедно да се транспортира посветената ласерска машина по море?

Одговорот е ДА!Пред пакувањето, ќе ги испрскаме моторното масло на механичките делови на база на железо за заштита од 'рѓосување.Потоа завиткајте го телото на машината со мембраната против судир.За дрвеното куќиште користиме силна иверица (дебелина од 25мм) со дрвена палета, исто така погодна за истовар на машината по пристигнувањето.

Што ми е потребно за прекуокеански превоз?

1. Тежина, големина и димензија на ласерската машина
2. Царинска проверка и соодветна документација (Ќе ви ја испратиме комерцијалната фактура, списокот за пакување, формуларите за царинска декларација и други потребни документи.)
3. Агенција за транспорт (можете да доделите своја или ние можеме да ја претставиме нашата професионална агенција за транспорт)

Што треба да подготвам пред пристигнувањето на новата машина?

Инвестирањето во ласерски систем за прв пат може да биде незгодно, нашиот тим однапред ќе ви го испрати прирачникот за распоредот и инсталацијата на машината (на пр. Упатства за поврзување со струја и вентилација).Добредојдени сте да ги разјасните вашите прашања директно со нашите технички специјалисти.

Дали ми е потребна тешка опрема за транспорт и инсталација?

Виљушкарот ви треба само за истовар на товарот во вашата фабрика.Друштвото за копнен транспорт ќе се подготвува во целина.За инсталација, нашиот механички дизајн на ласерскиот систем го поедноставува процесот на инсталација во најголема мера, не ви треба тешка опрема.

Што треба да направам ако нешто не е во ред со машината?

По поставувањето на нарачките, ќе ви доделиме еден од нашите искусни сервисери.Можете да го консултирате за употребата на машината.Ако не можете да ги најдете неговите информации за контакт, секогаш можете да испраќате е-пошта доinfo@mimowork.com.Нашите технички специјалисти ќе ви се вратат во рок од 36 часа.

Сè уште не е јасно како да купите ласерска машина од странство?

Видео приказ |Заеднички прашања

Добијте 1 минута: Како работи ласерот за CO2?

Може ли ласерски да се сече повеќеслојна ткаенина?

Ткаенина за сечење: Купете ласер или ЦПУ?

Како да се одреди фокусната должина?

Како да изберете CO2 ласерски секач за ткаенина?

Ласерско сечење и гравирање акрилни |Како работи

Што можете да направите со ласерски секач за хартија?

Споделување на идеи за ласерско намалување

Како ласерски да ги исечете акрилните подароци за Божиќ?

Колку долго ќе трае CO2 ласерскиот секач?

Што е ласерска машина Галво?

Што е ултра долга машина за ласерско сечење?

Повеќе прашања за тоа како да изберете ласерска машина или како да работите


Испратете ни ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја