MimoNEST

MimoNEST

Ласерски софтвер за вгнездување

— MimoNEST

MimoNEST, софтверот за вгнездување со ласерско сечење им помага на производителите да ги минимизираат трошоците за материјалите и ја подобрува стапката на искористеност на материјалите со користење на напредни алгоритми кои ја анализираат варијансата на деловите.Во едноставни термини, може совршено да ги постави датотеките за ласерско сечење на материјалот.Нашиот софтвер за гнездење за ласерско сечење може да се примени за сечење на широк спектар на материјали како разумни распореди.

Со софтверот за ласерско вгнездување, можете

ласерски-софтвер-мимонест

• Автоматско вгнездување со преглед

• Увезете делови од кој било поголем CAD/CAM систем

• Оптимизирајте ја употребата на материјалот со користење на ротација на делови, пресликување и друго

• Прилагодете го растојанието на објектот

• Скратување на времето на производство и подобрување на ефикасноста

 

Зошто да изберете MimoNEST

UЗа разлика од CNC секачот за ножеви, ласерскиот секач не бара големо растојание на предметите поради предноста на бесконтактната обработка.Како резултат на тоа, алгоритмите на софтверот за ласерско вгнездување нагласуваат различни аритметички режими.Основната употреба на софтверот за вгнездување е заштеда на материјалните трошоци.Со помош на математичари и инженери, најмногу време и напор трошиме на оптимизирање на алгоритмите за подобрување на искористеноста на материјалите.Покрај тоа, практичната употреба на гнездење на различни индустриски апликации (кожа, текстилни ткаенини, акрил, дрво и многу други) е исто така во фокусот на нашиот развој.

 

Примена Примери на ласе гнездење

СТП кожа

Хибридниот распоред најчесто се користи во различни апликации, особено кога станува збор за разни парчиња листови.Додека во фабриката за чевли, хибридниот распоред со стотици пара чевли ќе создаде потешкотии во подигањето и сортирањето на парчињата.Горенаведеното наборување генерално се користи при сечењетоСТП кожа.Јасnво овој случај, оптималниот метод на ласерско гнездење ќе ја земе предвид количината на производство од секој вид, степенот на ротација, користењето на слободниот простор, практичноста за сортирање на исечените делови.

 

мимонест
мимонест2

Вистинска кожа

За оние фабрики кои обработуваатВистинска кожа, суровините често доаѓаат во различни форми.Посебни барања се применуваат за вистинската кожа и понекогаш е неопходно да се идентификуваат лузните на кожата и да се избегне ставање на парчињата на несовршеното место.Автоматското вгнездување за ласерско сечење кожа во голема мера ја подобрува ефикасноста на производството и заштедува време.

 

Пруги и карирани ткаенина

Не само сечење кожни парчиња за правење обувки, туку и бројни апликации имаат различни барања за ласерски софтвер за гнездење.Кога станува збор за посвојувањеПруги и карираниТкаениназа изработка на кошули и костуми, фабрикувачите имаат строги правила и ограничувања за гнездење за секое парче, што може да ја ограничи слободата на тоа како секое парче се ротира и се става на оската на зрната, сличното правило се применува и за текстилот со посебни шари.Тогаш MimoNEST ќе биде вашиот претходен избор за решавање на сите овие загатки.

мимо-гнездо

Како да се користи |Водич за софтвер за ласерско вгнездување

MimoNest

Најдобар софтвер за гнездење за ласерско сечење

▶ Увезете ги вашите датотеки за дизајн

▶ Влижете го копчето AutoNest

▶ Оптимизирајте го изгледот и распоредот

Покрај автоматското вгнездување на вашите дизајнерски датотеки, софтверот за ласерско вгнездување има способност да реализира ко-слојско сечење, бидејќи знаете дека може да заштеди материјал и да го елиминира отпадот во поголема мера.Како и некои прави линии и кривини, ласерскиот секач може да комплетира неколку графики со истиот раб.Слично на AutoCAD, интерфејсот на софтверот за вгнездување е погоден за корисници дури и за почетници.Во комбинација со бесконтактните и прецизните предности на сечењето, ласерското сечење со автоматско вгнездување овозможува супер високо ефикасно производство со пониска цена.

Дознајте повеќе за тоа како да ракувате со софтверот за автоматско вгнездување и како да изберете соодветен ласерски секач

Ласерски совети за MimoWork

MimoWork го создаваБиблиотека за материјалииБиблиотека со апликацииза да ви помогне брзо да ги пронајдете вашите материјали треба да бидат обработени.Добредојдовте на каналите за да проверите повеќе информации за материјалите за ласерско сечење и гравирање.Покрај други ласерски софтвер за брзо производство е достапен.Детални информации можете директно прашај не!

Било какви прашања во врска со нашиот софтвер за автоматско вгнездување со ласер
Разговарајте со ласерски консултант сега!


Испратете ни ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја