Обележување материјал - MimoWork
Material Marking

Обележување на материјалот

Обележување на материјалот

За да биде погодно за обележување на материјалите, MimoWork обезбедува две ласерски опции за вашата машина за ласерско сечење.Користејќи маркери и опции за инк-џет, можете да ги означите работните парчиња за да го поедноставите последователното ласерско сечење и гравирање.Особено во случај на шиење марки во секторот за производство на текстил.

Погодни материјали:Полиестер, полипропилени, TPU,Акрилики речиси ситеСинтетички ткаенини

Модул за марки пенкало

mark-pen-02

Истражување и развој за повеќето парчиња ласерски исечени, особено за текстил.Можете да го користите пенкалото за маркер за да направите ознаки на парчињата за сечење, овозможувајќи им на работниците лесно да шијат.Можете исто така да го користите за да направите посебни ознаки како што се серискиот број на производот, големината на производот, датумот на производство на производот и сл.

Карактеристики и Определување

• Може да се користат различни бои

• Висок степен на точност на означување

• Лесно се менува пенкалото за ознаки

• Mark Pen може лесно да се добие

• Пониски трошоци

 

Модул со печатен инк-џет

Широко се користи комерцијално за означување и кодирање на производи и пакувања.Пумпата под висок притисок го насочува течното мастило од резервоарот преку пиштолско тело и микроскопска млазница, создавајќи континуиран прилив на капки мастило преку нестабилноста на Plateau-Rayleigh.

Во споредба со „маркерското пенкало“, технологијата за печатење со инк-џет е процес без допир, така што може да се користи за многу повеќе различни видови материјали.И постојат различни мастила за опција како што е испарливо мастило и неиспарливо мастило, така што можете да го користите во различни индустрии.

Карактеристики и Определување

• Може да се користат различни бои

• Нема изобличување благодарение на означувањето без контакт

• Брзо сушење мастило, неизбришливо

• Висок степен на точност на означување

• Може да се користат различни мастила/бои

• Побрзо отколку да користите пенкало за означување

ink-jet

Земете ја соодветната опција за означување или означување на вашите материјали!

MimoWorkе посветена да ги добие вистинските услови за производство и да развие професионални ласерски решенија кои ќе ви помогнат.Постојат системи за ласерски машини и ласерски опции за избор според специфичните барања.Можете да ги проверите овие или директнопрашај неза совет за ласер!

Како да изберете пенкало за маркер и млаз мастило за вашиот ласерски секач
Разговарајте со нашиот ласерски консултант сега!


Испратете ни ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја