Деним ласерски дизајн од Техника без вода

Деним ласерски дизајн од Техника без вода

Класичен тексас мода

封面-деним-миење-01

Тексасот е секогаш неопходна мода во сечија гардероба.Освен декорацијата на завесите и додатоците, уникатниот изглед од техниката на перење и завршна обработка исто така ги освежува тексас ткаенините.Оваа статија ќе прикаже нова техника за доработка на тексас - ласерско гравирање на тексас.За да се обезбеди напредна техничка поддршка и да се подобри пазарната конкуренција за производителите на облека за тексас и фармерки, технологијата за завршување на тексас со ласер, вклучувајќи ласерско гравирање и ласерско обележување, открива повеќе потенцијали на тексас (фармерки) за да се остварат различни стилови и пофлексибилна обработка.

Преглед на содржината ☟

• Воведување на техника за миење тексас

• Зошто да изберете ласерско доработка на тексас

• Деним апликации на ласерска завршна обработка

• Дизајн на тексас ласер и препорака за машина

Воведување на техника за миење тексас

Можеби сте запознаени со традиционалните технологии за перење и доработка на тексас, како што се миење со камен, мелница, перење месечина, белило, вознемирен изглед, перење мајмуни, ефект на мустаќи за мачки, миење снег, дупчење, нијансирање, 3D ефект, ПП спреј, песок.Неизбежно е да се употреби хемиски и механички третман на тексас ткаенината и да резултира со негативни ефекти врз животната средина и оштетување на ткаенината.Меѓу нив, огромната потрошувачка на вода може да биде првата главоболка за производителите на тексас и облека.Посебно поради постојаната грижа за животната средина, владата и некои претпријатија постепено ја преземаат одговорноста за еколошката заштита.Исто така, претпочитаниот избор за еколошки производи од клиентите поттикнува технички иновации во дизајнот и производството на ткаенина и облека.

На пример, Levi's ја реализираше нултата емисија на хемикалии во производството на тексас со помош на ласер на тексас до 2020 година и ја дигитализираше производната линија за помалку труд и енергија.Истражувањата покажуваат дека новата ласерска технологија може да заштеди енергија за 62%, вода за 67%, а хемиски производи за 85%.Тоа е огромно подобрување за ефикасноста на производството и заштитата на животната средина.

тексас-миење

Зошто да изберете тексас ласерско гравирање

Зборувајќи за ласерската технологија, ласерското сечење окупираше дел од пазарот на текстил без разлика дали е за масовно производство, или за прилагодување во мали серии.Автоматските и приспособени ласерски карактеристики го прават знакот очигледен за замена на традиционалната рачна или механичка обработка со ласерско сечење.Но, не само тоа, уникатната термичка обработка од машината за ласерско гравирање на тексас може да изгори делови од материјали до длабочина со прилагодување на соодветните ласерски параметри, формирајќи неверојатна и постојана слика, лого и текст на ткаенините.Тоа носи уште едно реновирање за доработка и перење тексас ткаенина.Моќниот ласерски зрак може дигитално да се контролира за гравирање на површинските материјали, откривајќи ја внатрешната боја и текстура на ткаенината.Ќе добиете неверојатен ефект на избледување на бојата во различни нијанси без потреба од никаков хемиски третман.Чувството за длабочина и стерео перцепцијата се очигледни.Дознајте повеќе за ласерско гравирање и обележување тексас!

тексас-ласерско гравирање-01
галво-ласерска глава-02

Галво ласерско гравирање

Покрај промената на бојата на тексас, ласерскиот вознемирувачки тексас може да создаде вознемирувачки и истрошен ефект.Финиот ласерски зрак може прецизно да се постави на десната област и започнува брзо ласерско гравирање на тексас и ласерско обележување на фармерки како одговор на поставената графичка датотека.Популарниот ефект на мустаќи и искинат вознемирен изглед може да се реализираат со машината за ласерско обележување тексас.Винтиџ ефект линии со тренд модата.За рачно изработени ентузијасти, „Направете сами“ вашиот дизајн на фармерки, тексас палта, капи и други е добра идеја за да ја покажете личноста.

Предности на ласерско завршување на тексас:

◆ Флексибилен и приспособен:

Ласерот за предупредување може да постигне какво било означување и гравирање на шаблон како влезна датотека за дизајн.Нема ограничување на позициите и големините на шаблоните.

◆ Практично и ефикасно:

Откако формирањето се ослободува од пред и пост-обработка и трудова завршна обработка.Координацијата со транспортниот систем, станува возможно автоматско хранење и ласерско гравирање на тексас без рачна интервенција.

◆ Автоматско и заштеда на трошоци:

Инвестираната машина за ласерско гравирање на тексас фармерки може да ги елиминира досадните процеси од традиционалните технологии.Нема потреба од алатка и модел, елиминирајте го трудот.

◆ Пријателски за животната средина:

Речиси никаква потрошувачка на хемикалии и вода, ласерското печатење и гравирање тексас се потпираат на енергијата од фотоелектричниот одговор и се чист извор на енергија.

◆ Безбедно и без контаминација:

Без разлика дали за уништување на перење или за промена на бојата, ласерската завршна обработка може да произведе разновидна визија според самиот тексас.Математичкиот CNC систем и ергономскиот дизајн на машината ја обезбедуваат безбедноста на работата.

◆ Широк опсег на апликации:

Поради тоа што нема ограничување на моделот, сите тексас производи за која било големина и форма може да се третираат со ласер.Приспособен дизајн и масовно производство од машината за дизајн на ласерски фармерки се достапни.

Дизајн на тексас ласер и препорака за машина

Видео приказ

Деним ласерско обележување од Galvo Laser Marker

✦ Ултра-брзинско и фино ласерско обележување

✦ Автоматско напојување и обележување со транспортен систем

✦ Надградена екстензивна работна маса за различни формати на материјали

Ласерски исечен тексас ткаенина

Флексибилните шеми и облици на ласерско сечење обезбедуваат повеќе стилови на дизајн за мода, облека, додатоци за облека, опрема за отворено.

Како ласерски да ја исечете тексас ткаенината?

• дизајнирајте ја шемата и внесете ја графичката датотека

• поставете го ласерскиот параметар (детали за да не прашате)

• прикачете ја ткаенината од тексас ролна на автоматското додавање

• стартувајте ја ласерската машина, автоматско напојување и пренесување

• ласерско сечење

• собирање

Дали имате прашања во врска со ласерско гравирање на тексас?

(цена на машината за ласерско гравирање на фармерки, идеи за дизајн на ласерски тексас)

Кои сме ние:

 

Mimowork е корпорација ориентирана кон резултати која носи 20-годишна длабока оперативна експертиза за да понуди решенија за ласерска обработка и производство на малите и средните претпријатија (мали и средни претпријатија) во и околу облеката, автомобилите, рекламниот простор.

Нашето богато искуство со ласерски решенија длабоко вкоренети во индустријата за реклами, автомобилизам и авијација, мода и облека, дигитално печатење и филтер ткаенина ни овозможува да го забрзаме вашиот бизнис од стратегија до секојдневно извршување.

We believe that expertise with fast-changing, emerging technologies at the crossroads of manufacture, innovation, technology, and commerce are a differentiator. Please contact us: Linkedin Homepage and Facebook homepage or info@mimowork.com


Време на објавување: 01.02.2022

Испратете ни ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја