Преглед на апликации - Материјали за изолација и заштитни материјали - MimoWork
Преглед на апликацијата – Материјали за изолација и заштитни материјали

Преглед на апликацијата – Материјали за изолација и заштитни материјали

Материјали за изолација со ласерско сечење

Изолација-Материјали-Заштитни-Материјали

Препорачана изолација со ласерски секач

• Работна површина: 1600mm * 1000mm (62,9” * 39,3”)

• Ласерска моќност: 100W/150W/300W

• Работна површина: 1600mm * 3000mm (62,9'' *118'')

• Ласерска моќност: 100W/150W/300W

• Работна површина: 2500mm * 3000mm (98,4'' *118'')

• Ласерска моќност: 150W/300W/500W

Клучна важност на материјалите за изолација со ласерско сечење

Заштита на животната средина, без сечење прашина и труење

Заштитете го здравјето на операторот, намалете ја штетната честичка прашина со сечење со нож

Заштедете цена/трошок за абење на сечилата за потрошен материјал

Дебел секач за изолација од керамика и фиберглас

Најдете повеќе видеа за нашите ласерски секачи кај насВидео галерија

Типични апликации на изолација со ласерско сечење

Клипни мотори, гасни и парни турбини, издувни системи, моторни прегради, изолација на цевки, индустриска изолација, морска изолација, воздушна изолација, звучна изолација

Материјалите за изолација се широко користени за различни примени: клипни мотори, гасни и парни турбини и изолација на цевки и индустриска изолација и морска изолација и воздушна изолација и автомобилска изолација;има различен тип материјали за изолација, ткаенини, азбестна ткаенина, фолија.Машината за сечење со ласерска изолација постепено го заменува традиционалното сечење со нож.

Главни материјали за ласерско сечење изолација

Ласерско сечењеизолација од минерална волна, ласерсечење камена волна изолација, ласерско сечење изолација плоча, ласерсечење розова пена плоча, ласеризолациона пена за сечење,полиуретанска пена за ласерско сечење,стиропор за ласерско сечење

Други:

Стаклени влакна, минерална волна, целулоза, природни влакна, полистирен, полиизоцијаурат, полиуретан, вермикулит и перлит, уреа-формалдехидна пена, цементна пена, фенолна пена, изолациски облоги

Изолација-Материјали-Заштитни-Материјали-01

Ние сме вашиот специјализиран ласерски партнер!
Контактирајте не за секое прашање во врска со изолацијата со ласерско сечење


Испратете ни ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја